Elsykkel

Sykkeltur i Oslomarka til Kikut

Sykkeltur i Oslomarka til Kikut

Økern – Hammeren- Kikut- Sørkedalen –  Røa på elsykkel

Våre kunder Ellen og Tommy legger stadig ut på nye sykkelturer og deler sine erfaringer og tips for å inspirere andre til å dra ut på tur med elsykkel og vanlig tråsykkel. 

Vi startet på Økern og syklet til Kikut via Maridalen og Bjørnholdt. Lunsjen spiste vi på Kikut med utsikt over Bjørnesjøen før vi syklet videre til Sørkedalen. Vi la inn en is-stopp på Sørkedalen Landhandel før vi syklet siste etappe til Røa. 

Reiserute:
Fra Økern går det merket sykkelvei til Tåsen. Det kan være litt «traffikert» i Sinsen-området, så vær oppmerksom når du sykler under Sinsen-krysset. Her er det mange som bruker samme trasé og «trafikkbildet» er uklart. Før undergangen mot Nydalen/Tåsen er det skilting til Maridalen. Følg skiltingen til Maridalen og etter hvert til Hammeren.

Ved Hammeren syklet vi nordsiden av elva. Her forlot vi asfalten og syklet inn på skogsbilvei. Det er mange som ferdes i marka. Noen løper, noen går, noen triller kano og mange sykler. Hold deg derfor på «riktig» side av veien og vær oppmerksom i oppoverbakkene. Det kan komme syklister i stor fart. Men for all del, det er god plass til å sykle 2 i bredden og prate litt.

Kikut er et fint sted for rast. Ikke bare er vaflene gode og utsikten over Bjørnesjøen flott, men det er etablert ladestasjon ute og satt opp en hylle med verktøy om man har behov for det. Fra Kikut er det en seig og lang oppoverbakke før det er mye bratt nedover. På deler av nedkjørselen var det løst dekke av grus og småstein, så vi brukte bremsene aktivt og kom oss trygt ned. Sørkedalen er fin å sykle og man kan ta siste stopp på historiske Bogstad gård før man igjen sykler inn i byen. Har du fortsatt god batterikapasitet kan man sykle hjem, men et tips er å legge siste del av turen langs t-banen i om batterikapasiteten er lav.

 Økern - Hammeren - Kikut - Sørkedalen

  • Lengde på tur: 51 km
  • Motorkraft: Normal 2 i oppoverbakker og normal 4
  • Forbruk batterikapasitet: 60% 

For å se enda flere sykkelturer anbefalt av Tommy og Ellen kan du se @buddyspaatur på instagram.

 

Leser neste

Hvorfor velge sykkelhjelm med MIPS?