Beltedrift

Hvorfor velge elsykkel med beltedrift?

Hvorfor velge elsykkel med beltedrift?
Fem grunner til å velge elsykkel med beltedrift
Elsykkel er et praktisk fremkomstmiddel som effektivt frakter deg fra dør til dør. Den kan erstatte både bilkjøring og kollektiv transport, i tillegg unngår man både kø og kostbar parkering. Blir elsykkelen mye brukt må slitedeler skiftes oftere. Antall vintersyklister er raskt økende og med mye salting av veier vurderer flere kunder overgang fra kjede til beltedrift. 
Under følger noen grunner til hvorfor man bør vurdere en elsykkel med beltedrift
1. Lite vedlikehold
En av de største fordelene med beltedrift er det minimale vedlikeholdsbehovet. Tradisjonelle elsykler med kjededrift krever hyppig rengjøring og smøring. Et beltedriftsystem trenger kun enkel rengjøring ved behov. Man risikerer heller ikke oljesøl på klær og hud. 
2. Lang levetid
Elsykler med krankmotor har ofte høyt moment. Trekker man i tillegg vogn med barn og varer i kombinasjon med salt og sand slites drivverket raskt. Gates Carbon belte er laget av værmotstandsdyktig polyuretan og trekkfrie karbonfibertråder som tåler langvarig bruk ved ulike værforhold. Beltedriften fra Gates har betydelig lengre levetid enn tradisjonelle kjeder. Den lange levetiden til beltedrift gjør dette til en god og langsiktig investering, siden man slipper hyppige verkstedsbesøk og skifte av slitedeler. 
3. Lite støy
Beltedrift produserer minimalt med støy sammenlignet med tradisjonelle kjeder, noe som gir en mer sømløs og behagelig sykkelopplevelse.
4. Mer miljøvennlig
Beltedrift har lang levetid og er bra for miljøet. Teknologien krever ikke bruk av olje eller løsningsmidler. 
5. Bedre kraftoverføring
Beltedrift gir en mer sømløs og behagelig kraftoverføring. Med disse fordelene er beltedrift et godt valg for syklister som ønsker den beste sykkelopplevelse. Gjennomsnittlig levetid for sykkelkjeder på elsykler med sterk krankmotyor er 1000-3000 km, mens beltedrift kan oppnå ca. 15 000 - 30 000 km

Leser neste

Våre tips til montering av piggdekk fra reTyre
Sykkelvennlig arbeidsplass