beltedrift

Hvorfor velge elsykkel med beltedrift?

Hvorfor velge elsykkel med beltedrift?

Fem grunner til å velge elsykkel med beltedrift

Elsykkel er et praktisk fremkomstmiddel som frakter deg effektivt fra dør til dør. Den kan erstatte både bilkjøring og kollektiv transport, i tillegg unngår man bådeog kostbar parkering. Dette fører til økt bruk av elsykkel og at slitedeler må derfor skiftes oftere. Antall vintersyklister er raskt økende og med mye salting av veier vurderer stadig flere kunder overgang fra kjede til beltedrift.

 Under følger noen grunner til hvorfor man bør vurdere en elsykkel med beltedrift:

  1. Lite vedlikehold:

En av de største fordelene med beltedrift er det minimale vedlikeholdsbehovet. Tradisjonelle elsykkelkjeder med kjededrift krever hyppig rengjøring og smøring. Et beltedriftsystem trenger kun enkel rengjøring ved behov. Man risikerer heller ikke oljesølklær eller hud.

 

  1. Lang levetid:

Elsykler med krankmotor har ofte høyt moment. Trekker man i tillegg vogn med barn og varer i kombinasjon med salt og sand slites drivverket raskt.  Gates carbon belt er laget av værmotstandsdyktig polyuretan og strekkfrie karbonfibertråder som tåler langvarig bruk ved ulike værforhold. De har betydelig lengre levetid enn tradisjonelle kjeder.  Den lange levetiden til beltedrift gjør dette til en god og langsiktig investering, siden man slipper hyppige verkstedbesøk og skifte av slitedeler.

 

  1. Støysvak drift:

 Beltedrift produserer minimalt med støy sammenlignet med tradisjonelle kjeder, noe som gir en mer sømløs og behagelig sykkelopplevelse.

 

  1. Mer miljøvennlig:

Beltedrift har lang levetid og er bra for miljøet.  Teknologien ikke krever bruk av hverken olje eller løsningsmidler.

 

  1. Bedre kraftoverføring:

Beltedrift gir en mer sømløs og behagelig kraftoverføring.

 

Med disse fordelene er beltedrift et godt valg for syklister som ønsker den beste sykkelopplevelsen. Gjennomsnittlig levetid for sykkelkjeder på elsykler med sterk motor er ca. 1000-3000 km, mens beltedrift kan oppnå ca. 15 000-30 000 km.

 

Buddy X1 med beltedrift kan både leveres med Rohloff 14 innvendige gir og singlespeedutgave (uten girsystem).

Finn ut mer. 

Leser neste

Våre tips til montering av piggdekk fra reTyre